IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
12:45 | 5 май 2021
Обновен: 07:20 | 26 април 2024

Протест и контрапротест под прозорците Радев

Привържениците на ГЕРБ пренебрегнаха заръката на Борисов

По материала работи: Слав Велев
Протест и контрапротест под прозорците Радев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Протест и контрапротест под прозорците на президента Румен Радев се състояха днес по време на връчването на проучвателния мандат на БСП за съставяне на кабинет. В "Триъгълника на властта" се събраха хора, организирани от шефа на ММА федерацията Станислав Недков-Стъки, въпреки призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да не го правят.

Според премиерът в оставка е безсмислено симпатизантите на партията да протестират “само защото на нас така са ни правили”. “Аз ги моля да не го правят. Винаги съм бил за стабилна държава, а държава, в която непрекъснато се правят протести, няма шанс да се развива напред. Протести се правят само когато има за какво”, обясни вчера Борисов. Точно преди седмица на същото място ВМРО освирка “Има такъв народ” при връщането на мандата и опита да дари с фес шефа на парламентарната група Тошко Йорданов заради промените в Изборния кодекс, свалящи тавана на секциите извън страната. “Те си направиха тяхното участие”. Аз съм за диалог, разбирателство, демокрацията е това, но всичко е в техните ръце”, коментира Борисов.

На съвсем близко разстояние пък се събраха протестиращи срещу ГЕРБ.

Двата лагера се охраняват от много полиция, която засега не допуска ескалация на напрежението, предаде "ДНЕС.bg".

Коментари

Новини Варна