IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
08:40 | 6 май 2021
Обновен: 13:41 | 22 април 2024

И той (служебният премиер) ще е мъж, но кой? Вотът – твърдо на 11-ти

Депутатите, които не успяха дори да разопаковат багажа си, се връщат по родните си места

По материала работи: Слав Велев
И той (служебният премиер) ще е мъж, но кой? Вотът – твърдо на 11-ти

"Изборите ще са на 11 юли" - това заяви окончателно президентът Румен Радев пред журналисти в пещерското село Радилово, предаде "24 часа". "Не мога да разпусна Народното събрание преди 11 май, защото трябва да се спази Конституцията, да се осигурят не повече от 2 месеца до изборите. Ако разпуснем Народното събрание в петък или понеделник, както се настоява, това означава, че изборите ще отидат на 4 юли, поясни Радев.

Според него ЦИК не може да подготви избори за 4 юли, защото няма да има достатъчно време, обясни президентът. на въпрос на журналисти кой ще е новия служебен премиер Радев лаконично отговори "мъж" и отказа да отговаря повече на политически въпроси. Румен Радев спря в Радилово да уважи празника на селото, на път към Пещера, където се включи в тържествената заря-проверка по повод 145 годишнина от Априлското въстание и празника на града, който се празнува на 6 май Гергьовден.

Очаква се в петък да е последното заседание на този парламент, чийто живот бе е едва 27 дни. Досега в демократичната история на страната ни не се е случвало НС да не може да излъчи правителство. Народните представители, които не успяха дори да разопаковат багажа си, ще си отидат по родните места, без да са получили дори пълна депутатска заплата.

Коментари

Новини Варна