IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:30 | 6 май 2021
Обновен: 13:23 | 28 март 2024

Президентът свиква консултации за излъчване на председател на ЦИК

До патовата ситуация се стигна след оттеглената кандатура на Ципов от ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Президентът свиква консултации за излъчване на председател на ЦИК

Държавният глава Румен Радев свиква на допълнителни консултации парламентарно представените партии и коалиции за излъчване на председател на ЦИК поради оттеглянето днес на единствената номинация за поста от страна на ГЕРБ-СДС. Консултациите ще се състоят от 8 ч на 7 май на "Дондуков" 2, съобщават от президентството.

Във връзка с приетите от 45-ото Народно събрание изменения в Изборния кодекс и утвърдените от президента правила за провеждане на публични консултации и процедура за назначаване на състава на Централната избирателна комисия, на 7 май от 9 ч на "Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще проведе изслушване на предложените от парламентарно представените партии и коалиции кандидати за членове и ръководство на ЦИК.

Консултациите с парламентарно представените политически партии и коалиции, както и публичното изслушване на кандидатите, ще се излъчва в реално време на интернет страницата на президентската институция.

 

Коментари

Новини Варна