IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:30 | 10 май 2021
Обновен: 06:45 | 19 април 2024

Проф. Ангелов: Положението на Каролев е тежко, със сериозен риск за живота

Икономистът ще бъде настанен в "Пирогов"

По материала работи: Слав Велев
Проф. Ангелов: Положението на Каролев е тежко, със сериозен риск за живота

"Сутринта, когато получихме сигнала, говорихме с д-р Велев. От самото начало, откогато съм министър, всички инциденти ми се докладват и взимаме решение за транспортирането им в София. Не е първият, не е и последният случай. Веднага информирахме премиера, той разпореди да сформираме смесен екип, с който да го транспортираме в София". Това заяви на брифинг в Разлог здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов във връзка с инцидента с икономиста Владимир Каролев.

От Правителствена болница е осигурена линейка и той ще бъде настанен в "Пирогов“.

"В момента проф. Балтов организира цялата логистика. Травмите са тежки. Говорим за съчетана травма с черепно-мозъчна травма, гръдна травма и счупен глезен. Надявам се колегите да се справят с тежкото му състояние, което в момента е със сериозен риск за живота. Такъв тип травма, такъв тип поведение може да бъде направена в специализирана клиника и затова той трябва да бъде транспортиран до "Пирогов“, уточни Ангелов.

В болницата в Разлог са направили най-необходимото на първия етап.

"Колегите добре са си свършили работата. Направихме консултация с д-р Георгиев, шеф на Хирургия. Сложен е гръден дрен, който се налага заради гръдната травма и счупените ребра. Направена е компютърна томография заради черепната травма. Има освен това счупване на единия крак. Всичко е направено по спешност. Изисква се специализирано лечение, заради което ще бъде транспортиран с реанимобила. В "Пирогов" ще бъде настанен в неврологичното отделение и оттам нататък ще продължи неговото лечение", каза директорът на "Пирогов” проф. Асен Балтов, цитиран от БГНЕС.

В момента Каролев е в медикаментозна кома, това е необходимо заради травмите, които е получил.

 

Коментари

Новини Варна