IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
09:30 | 3 юни 2021
Обновен: 15:23 | 22 април 2024

На "Кулата" все по-страшно, а чакането все по-дълго. Шофьори беснеят!

Превозвачите посочват като основен проблем лошата организация

По материала работи: Слав Велев
На "Кулата" все по-страшно, а чакането все по-дълго. Шофьори беснеят!

Кадър: Bulgaria ON AIR

Отново опашки на граничен пункт "Кулата" и напрежение сред фирмите. От Сдружението на малките и средни превозвачи алармират, че на границата е хаос, а шофьорите на камиони и микробуси чакат с часове. Утре в Агенция "Митници" ще се проведе среща, на която ще се търси решение на проблема, предаде Bulgaria ON AIR.

Опашката от камиони на Кулата вчера беше километрична. 

"Никой нищо не казва, не знам на какво се дължи. В Европа даже няма и граници принципно. Ние сме отдавна в Европа, не знам какво става тука", коментира шофьорът Йовко Петков.  

"Не знам защо е това, но днес се получава сравнително бързо. Миналият път чакахме на 4 км опашка - 6 часа и половина", каза  от своя страна Петър Георгиев. 

От години ситуацията с километричните опашки на "Кулата" става все по-страшна, а чакането все по-дълго. 

"Пунктът е тесен, трафикът е сериозен, има нали дни, в които е по-слабо, но има дни, в които е супер натоварено. За нас си е чакане, напрежение, скъсява се почивката и така", добави Георгиев. 

Освен лошата инфраструктура на пункта, превозвачите посочват като основен проблем и лошата организация на работа от страна на българските власти. 

"Самите гранични полицай не работят. Не обработват документите, бавят ги. Бяхме подавали сигнал за и предложение към институциите да се организират канали за, така наречения "зелен коридор" за тези автомобили, които не са натоварени", заяви Даниела Дойкова.

Дойкова е член на Управителния съвет на Сдружението на малките и средни превозвачи и е категорична, че за празните камиони трябва да има така наречените "зелени коридори" - тоест те да не минават през кантарите. 

"А сега, в случая, няма празен, няма пълен всичко се мери и това също забавя работата на самите КПП-та. Обръщали сме се към органите, реакция никаква", посочи тя. 

Bulgaria ON AIR се потърси коментар и от Агенция "Митници". Изпратихме писмени въпроси, но до края на работния ден отговор на пощата си не получихме.

Вижте повече в репортажа

Коментари

Новини Варна