IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:20 | 13 юли 2021
Обновен: 20:09 | 25 април 2024

Парадокс! Четирима продали гласа си за 910 лв., после дръннали в МВР

Мъж е арестуван за търговия с гласове, грозят го до 6 г. затвор

По материала работи: Слав Велев
Парадокс! Четирима продали гласа си за 910 лв., после дръннали в МВР

Четирима души са взели 910 лв., за да гласуват за определена партия на 4 април, след което са подали сигнал с полицията. 

Мъж е задържан за 72 часа по обвинение в купуване на гласове за вота на 4 април. В рамките на месец преди вота той дал 910 лв. на четирима души, които трябвало да гласуват за посочената от него партия. Това става ясно от съобщение на Прокуратурата.

Досъдебното производство по случая е образувано на 3 юли.

Полицаи от Харманли и Хасково претърсили две постройки в бивш стопански двор на харманлийското село Рогозиново. Открита е тетрадка със записани в нея имена на български граждани.

В хода на разследването са разпитани свидетели, четиримата "купени" са дали показания пред съдия. Извършени са разпознавания, още претърсвания и изземвания, информират от държавното обвинение.

Мъжът е привлечен под наказателна отговорност. Ако бъде доказана вината му в съда, може да получи присъда от една до шест години и глоба от 10 000 до 20 000 лева.

Коментари

Новини Варна