IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
16:00 | 6 август 2021
Обновен: 20:06 | 28 април 2024

Янев след срещата при Радев: Бюджетът е "на червено"! Трябва спешна актуализация

Пожарите на територията на страната са овладени, заяви премиерът

По материала работи: Слав Велев
Янев след срещата при Радев: Бюджетът е "на червено"! Трябва спешна актуализация

Служебният министър-председател Стефан Янев с коментар след срещата при президента Румен Радев относно развитието на пандемията от коронавирус у нас и необходимите здравни и социално-икономически мерки за минимизиране на последиците от евентуална нова вълна, както и темата за пожарите, предаде "Труд".

"Общото заключение изразено от всички министри е, че разполагането на бюджета и това, което има, е до голяма степен изчерпано. Парламентарно представените партии да намерят воля и време до края на месеца да гласуват предложенията за промени в бюджета", заяви той.

Относно кризата с пожарите, той обясни, че добрата новина е, че в момента пожарите са овладени на територията на страната. "Това не трябва да ни успокоява, трябва да бъдем бдителни и готови за действия", каза той.

"Държавата трябва да бъде в състояние да помага на всички, включително и на пострадалите. В това отношение с министър Василев обсъдихме възможността да се намерят резерви в бюджета и да се окаже помощ на пострадалите общини, пострадалите хора и на загиналите", допълни той.

Коментари

Новини Варна