IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
08:50 | 8 август 2021
Обновен: 20:49 | 24 март 2024

Премиерът продължава визитата си във Варна

Днес Янев се среща с курсантите от випуск 2021 на ВВМУ „Никола Вапцаров“

По материала работи: Слав Велев
Премиерът продължава визитата си във Варна

Снимка: пресслужба на МС

Визитата на служебния премиер Стефан Янев във Варна продължава и днес. В неделя министър-председателят ще поздрави курсантите от випуск 2021 на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“, които на официална церемония на Морска гара-Варна, ще получат дипломите си, както и лейтенантските си пагони.

Янев участва вчера в тържественото честване във Варна на празника на Военноморските сили на България. Той поздрави офицерите и цивилните служители, като подчерта, че хората са най-голямото богатство на бойния ни флот и благодари за тяхната всеотдайност:

„Благодаря ви за службата! Бъдете все така дръзновени, посветени на това, което правите, и посветени на завета, завещан ни от дедите - да бъдем защитници на родината“, заяви Янев, цитиран от Радио Варна.

Курсантите тази година са 17. Първенец на випуска е Васил Марков от Шумен, който е и първенец на специалността „Корабни машини и механизми за Военно-морските сили“.

„Инженерната специалност за мен е изключително важна. С много голяма любов учих и на това се дължи този резултат. Назначен съм в база „Варна“ като командир на електромеханична група. Хората и екипът са страхотни. Смятам, че това е моето място“.

Коментари

Новини Варна