IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
10:30 | 8 август 2021
Обновен: 14:58 | 25 април 2024

Премиерът от Варна: Партиите имат още време (ВИДЕО)

Най-голямото богатство на ВМС са хората, заяви Стефан Янев

По материала работи: Слав Велев
Премиерът от Варна: Партиите имат още време (ВИДЕО)

Кадър: Нова ТВ

Нека да не коментираме хипотези, които ще се решават в следващите седмици, ако в сряда проектокабинета не мине. Партиите, които го предлагат имат време разговори. Това коментира от Варна служебният премиер Стефан Янев на въпрос има ли готовност служебният кабинет да се превърне в редовен. Призова тези хипотези да се коментират едва след седмицата, ако било въобще нужно.

Призова прилагането на мерките и управлението на пандемията да се го оставят на МЗ. Поясним че процесите по тяхната специфика трябва да се управляват от специалисти. По думите му в плана за действие срещу пандемията, който създали, са заложили критерии и в един момент експертите са тези, които ще кажат какви са следващите стъпки. Янев обаче призова за гъвкавост и каквито и да са мерките, те да не пречат на бизнеса и нормалния живот., но да има баланс в грижата за здравето.

Премиерът Стефан Янев участва в тържественото честване във Варна на празника на Военноморските сили на България във Фестивалния и конгресен център във Варна.

Премиерът поздрави офицерите и цивилните служители, като подчерта, че хората във ВМС са най-голямото богатство и благодари за тяхната всеотдайност:

"Благодаря ви за службата! Бъдете все така дръзновени, посветени на това, което правите, и посветени на завета, завещан ни от дедите - да бъдем защитници на родината".

Почетен знак на министерството на отбраната "Св. Георги-първа степен" беше връчен на контраадмирал Кирил Михайлов, командир на ВМС. 

Командирът на минен ловец "Цибър" - капитан трети ранг Мирослав Добрев беше отличен с почетен знак на министерството на отбраната "Св. Георги -трета степен" за проявения висок професионализъм по време на операциите по търсене  и спасяване на подполковник Валентин Терзиев и издирването на останките от падналия самолет по време на учението "Шабла 2021".

С медал от името на губернатора на щата Тенеси, САЩ ,беше отличен мичман Тинко Димитров, работил в партньорство с националната гвардия на щата. Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов обясни поводът за наградата:

"Щатът Тенеси е побратимен с българската армия, поради това че по размери са сходни с площта на България и затова имаме специални връзки с гвардията на щата Тенеси".

Коментари

Новини Варна