IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
15:45 | 13 август 2021
Обновен: 20:14 | 15 май 2024

Президентът: Кога българският парламент ще актуализира бюджета? (ВИДЕО)

Радев планира нови консултации с партиите

По материала работи: Слав Велев
Президентът: Кога българският парламент ще актуализира бюджета? (ВИДЕО)

 Миграционният натиск нараства и това е обяснимо, смята държавният глава/ Кадър: Нова ТВ

Кога българският парламент ще актуализира бюджета? Не може да оставим хората в наближаваща пандемична криза без помощ. Това заяви президентът Румен Радев, след като посети района на границата ни с Турция, за да се запознае с мерките за справяне с миграционния натиск, предаде БНР.

Очаквам отговорност от всички парламентарно представени партии. Искам да видя ясен ангажимент на парламента. От това ще си проличи кой работи за хората и кой сее хаос, коментира Радев.

Попитан кога ще връчи втория и евентуално третия проучвателен мандат след патовата ситуация, създадена от „Има такъв народ”, Радев съобщи, че планира да направи нови консултациите с партиите в НС.

Планирам да направя консултации с партиите. Ще преценя кога и на кого да връча евентуален трети мандат, когато чуя идеи на парламентарно представените партии за съставяне на правителство, заяви Радев.

Крайно време е партиите да осъзнаят своята отговорност. Служебното правителство показа, че е възможно взаимодействие. Партиите да изоставят своите идеологически предубеждения и злобния тон, посъветва държавният глава и добави: Накрая неизбежно ще трябва да седнат на една маса и да работят за коалиция.

Видяхме, че опитът за правителство на малцинството катастрофира. Нека вървим по-бързо към изпитаните модели на парламентарна демокрация. Служебното правителство е излъчено с указ на президента и няма как да остане в наследство на партиите, добави Румен Радев и припомни, че времето изтича.

Той подчерта, че не иска да говори за нови избори преди да са изчерпали всички възможности за правителство в рамките на 46 Народно събрание.

Според Румен Радев избори 2 в 1 наесен е срещу философията на българския конституционен модел.

Коментари

Новини Варна