IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
13:00 | 26 септември 2021
Обновен: 19:03 | 17 април 2024

КАТ нехае за заповедта на Рашков, полицаите продължават да се крият

Катаджиите остават заврени в храстите, а камерите - на "хранилки"

По материала работи: Слав Велев
КАТ нехае за заповедта на Рашков, полицаите продължават да се крият

Снимка: Фейсбук/Виждам те КАТ-ВАРНА/Ивайло Иванов

Патрулите на КАТ демонстративно продължават да нарушават заповедта на служебния министър Бойко Рашков и да се крият по храстите.

Мобилните камери продължават да се слагат на места "хранилки" - участъци без концентрация на тежки катастрофи, но със знаци за безсмислени ограничения на скоростта.

На 10 септември т. г. служебният министър Бойко Рашков обяви в отговор на депутатски въпрос, че още от 18 юни е издал заповед всички полицаи и автомобилите им да бъдат видими, а камерите да се използват само по опасни участъци.

"За последните дни, откакто стана известна заповедта на Рашков, при нас постъпиха над 60 сигнала от цялата страна за драстични нарушения", обяви пред "Труд" шефът на Института за пътна безопасност Богдан Милчев.

Около 40 от сигналите са за криене в храстите, 12-13 за слагане на камери на места "хранилки".

Експерти от института наблюдавали камера на тринога, пусната да снима на бул. "История славянобългарская" в София. За 3-4 часа са заснети към 180-200 нарушения, без на този булевард да има концентрация на ПТП и от това да има някаква полза за безопасността.

Време е МВР да отговори колко сигнала за храсти и "хранилки" са приели от 10 септември и колко катаджии са наказани за нарушения на министерската заповед.

Коментари

777 ( преди 2 години )
Слушах един швед, който у шеф на тяхната служба за пътна безопастност, и той каза. "При нас задължително се поставя знак преди всяка камера, а самите камери са разположени на места с опастност за птп. Целта ни е да накараме водачите да намалят, и да не се допусне птп, а не да ги дебнем с цел глобяване."Така разсъждават умните нации.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 4
Новини Варна