IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
17:00 | 9 октомври 2021
Обновен: 19:53 | 22 април 2024

Борисов ще води листата на ГЕРБ в Пловдив (ВИДЕО)

12 години имахме най-ниска цена на ток и газ, а сега какво стана, заяви бившият премиер

По материала работи: Слав Велев
Борисов ще води листата на ГЕРБ в Пловдив (ВИДЕО)

Стопкадър: Фейсбук

Листата на ГЕРБ в Пловдив-град ще я водя аз, след мен е Тотев. В Пловдив-област ще е Дани Каназирева начело. Това съобщи бившият премиер Бойко Борисов, който присъства на среща на жените в ГЕРБ, която се провежда днес в хотел „Империал“, предаде GlasNews.bg.

Иван Тотев настоявал днес да регистрират листата, но Борисов искал сега да гледа футболния мач между България и Литва. "Ще я регистрира Тотев в понеделник", отсече той.

"Ако ГЕРБ отново управлява, ще помогнем да бъдат довършени двата стадиона в Пловдив и за разширението на околовръстното. Градът се задъхва", каза Борисов.

На въпроса от кои партии ще търси подкрепа след вота той отговори, че подобно на Слави Трифонов не гледал социологическите проучвания. Иначе уважавал социолозите, някои от които не познавали.

Борисов призова след изборите за повече разум, включително да го прояви и Слави Трифонов. "Не може да си първа политическа сила и да казваш "Аз съм опозиция", припомни той.

"Половин милиард лева в тази криза се изхарчиха за избори, българи", продължи Борисов. И попита защо сега в Германия не направят нови избори.

"Само в България правим експерименти. Три пъти ходим до урните, за да начешем егото на някой", посочи лидерът на ГЕРБ.

"12 години имахме най-ниските като цена ток и газ. Когато със стотинки дръпнеше цената на горивата имаше протести и обширни репортажи за скока на цените. За 5 месеца от 70 лв. токът стана 400 лв. Мога да се обзаложа с Радев, че с тези „мерки” за Нова година токът ще стане 500 лв.". Този коментар направи експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, където се е събрала женската организация на партията. На сбирката присъства и кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева, както и еврокомисарят Мария Габриел.

"Какъв ще остане фискалният резерв, г-н Радев, след всичко това. Помните ли когато обяснявах колко е добре да имаме мазнинка, някой заделен лев. Имахме 12 млрд. лв. фискален резерв.

Единствената тема беше колко още и къде пари да дадем", отсече той. "В 30-годишната ни история няма партия, която да е построила толкова. Това са фактите", категоричен е Борисов.

Лидерът на ГЕРБ попита отново какъв ще бъде фискалният резерв и как ще се гарантират пенсиите през януари. "Януари ще останете без пенсии, ако продължите да го подкрепяте", каза бившият министър-председател.

"Средно по 100 човек на ден почиват. Това все едно не се случва, никаква ваксинация, никакви ваксинационни планове, цяла Европа отвори, защото са ваксинирани. Защо? Защото Радев и Кацаров експериментират", коментира Борисов.

Коментари

Новини Варна