IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
14:15 | 29 октомври 2021
Обновен: 20:50 | 22 април 2024

Лотовете от 4 до 9 на "Хемус" са без разрешение за строеж

92 млн. лв. са преведени авансово, в хода на разследването са разпитани 150 души

По материала работи: Слав Велев
Лотовете от 4 до 9 на "Хемус" са без разрешение за строеж

За лотовете от 4 до 9 на автомагистрала "Хемус" няма издадени разрешителни за строеж. Не са започнали отчуждителни процедури по цялото трасе, те не са и приключили. Независимо от това към фирмите изпълнители са преведени авансово огромни суми – стотици милиони левове. Това съобщи заместник-директорът на Главна дирекция „Национална полиция” Атанас Илков във връзка с проверката за строежа на магистралата, предаде БНР.

От лот 1 до лот 9 са сключени 2 инхаус договора между АПИ и „Автомагистрали”, с които АПИ възлага на фирмата да построи лотовете към магистралата. От лот 4 до лот 9 няма издадени разрешителни за строеж.  За лот 5 сумата е 91 млн. лева, за лот 6 - 101 млн. лева. За останалите лотове – 7, 8 и 9 няма започнати строителни дейности, но са преведени авансови суми от 92 млн. лева.

Илков съобщи, че в хода на разследването са разпитани 150 души, собственици на земи, а проверката продължава за детайлни конкретни подробности.

2020 г. не е имало спешна необходимост да се раздадат 1 млрд. лева. Предишните управляващи са заели, че няма разрешения за строеж на лотовете от 4 до 9 на магистралата, заяви от своя страна регионалният министър. 

По думи на главния секретар на МВР Петър Тодоров в момента Министерството на вътрешните работи активно с помощта на НАП и ДАНС, като в процеса на проверката са били открити нарушения по наказателния кодекс, които предстоят да бъдат установени.

Коментари

опетков ( преди 2 години )
Да, раздадени са авансово, за да не ги окрадат следващите и Хемус да се завърши в далечното бъдеще. И какво направи калинката на Радев, некадърната Комитова? Блокира парите и с това оскъпява магистралата поне двойно. Срам и позор за калинките на Радев. И най-вече на мастията Рашков, който копае като сляпо куче, дано да изкара някой лев повече. Мисля, че парашута му пак няма да се отвори, защото в крайна сметка обвиненията се отправят от прикуратурата.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна