IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
18:24 | 11 юни 2014
Обновен: 03:51 | 17 април 2024

Бебе-гигант се роди в Търговище

Бебе-гигант се роди в Търговище

По материала работи: Деян Михайлов
Бебе-гигант се роди в Търговище

Бебе с тегло над 5 килограма се роди в болницата в Търговище. Малкият Рехан Рамзимов тежи 5, 100 кг и е висок 57 см, съобщиха от Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ.

Малкият юнак е първо дете на 24-годишната Сабрие Ахмедова от опаченското село Крепча. Изроден е със секцио, седмици преди термина, който е бил на 25 юни. Заради очакваните големи размери, лекарите предпочели да прибегнат до преждевременно раждане. Ден след раждането и бебето, и майката са добре. В АГ-отделение на Търговищката болница в края на март са родени и най-малките бебета - близнаци ин витро. Те са били с тегло съответно 480 грама и 870 грама, разказаха акушерките. Малката е също от Опаченско, а ин витро процедурата е извършена в Плевен. Настанени са в болница във Варна.

В МАЛБ - Търговище от началото на годината са родени 400 бебета. Специалистите отчитат, че 40 % от родилките са жители на други области, но са предпочели Търговищкото здравно заведение заради отличните специалисти и добри битови условия.

Коментари

Новини Варна