IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
11:08 | 12 юни 2014
Обновен: 11:39 | 25 април 2024

Роман Василев напуска съдебната система

Роман Василев напуска съдебната система

По материала работи: Златина Добрева
Роман Василев напуска съдебната система

Бившият заместник-градски прокурор, а сега редови прокурор в апелативната специализирана прокуратура Роман Василев напусна съдебната система по свое желание.
Висшият съдебен съвет на своето заседание днес трябва да гласува заявлението, което е подал. Това е предвидено като извънредна точка в заседанието на Съвета. На този етап не са известни мотивите на магистрата, съобщи БТА.
Роман Василев е в специализираната прокуратура от края на януари т.г., като преди това дълго време беше зам.-градски прокурор на София и част от екипа на дисциплинарно уволнения заради СРС скандал Николай Кокинов.
Името на Василев нашумя при ареста на бившия военен министър Николай Цонев.
При задържането му Василев ръководеше акцията, когато на Цонев бяха поставени белезници в сградата на Военномедицинската академия.
Бившият министър беше накаран да коленичи, а в реплика към него по време на задържането Василев го нарече "абсолютен престъпник". Заради тази волност ВСС го наказа с порицание.
Най-шумните дела, по които е работил Василев, са „Булгартабак”, „Братя Маргини”, делото срещу бившия военен министър Николай Цонев и това за бюлетините в Костинброд. Нито едно от тях не е завършило с осъдителна присъда.

Коментари

Новини Варна