IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
08:50 | 10 ноември 2021
Обновен: 04:47 | 18 април 2024

15-годишен помля 20 коли и вкара трима в болница

Беглецът е арестуван след гонка и преследване, фучал със 130 от "Владая" до центъра на София

По материала работи: Слав Велев
15-годишен помля 20 коли и вкара трима в болница

Снимка: Георги Димитров/НОВА

Трима души са пострадали при тежка катастрофа на кръстовището на "Опълченска" и "Цар Симеон" в центъра на София. До инцидента се е стигна след гонка с полицията. Ранените са приети в "Пирогов", предаде "ДНЕС.bg".

Катастрофата стана около 16:30 ч. вчера, след като водач на лек автомобил не спира на полицейска проверка. При бягството си той удря джип и бус на "Опълченска". Там са блъснати общо 6 превозни средства, сред които и два автобуса.

По време на преследването с патрулката, започнало от Владая, водачът е ударил 20 коли, съобщава NOVA. Шофьорът е непълнолетен и задържан.

В района на катастрофата имаше много полиция и линейки, както и една кола на Пожарната.

В района се образуваха големи задръствания, а в тапата попаднаха и автобуси от градския транспорт.

Тепърва ще се изясняват причините за действията на водача-беглец от полицията.

Шофьорът, предизвикал полицейската гонка в София, завършила с тежка катастрофа и пострадал, е бил 15-годишен. "Колегите в района на село Владая забелязват лек автомобил, който не е спрял на пешеходна пътека, и едва не е ударил пешеходец", разказа в ефира на "Здравей, България" главен инспектор Тони Славеев от СДВР. 

По думите му водачът не е спрял на звуков сигнал и полицейска палка и се е опитал да избяга, започвайки гонка с органите на реда. "Водачът преминава на червено през над 10 големи кръстовища в столицата. Удря 12 автомобила, включително патрулка. Шофьорът е задържан в Трето районно управление. В кръвта му не са открити алкохол или наркотици. Той обаче е неправоспособен", допълни инспектор Славеев. 

Подробностите гледайте във видеото. 

Коментари

Новини Варна