IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
12:30 | 17 ноември 2021
Обновен: 04:01 | 17 април 2024

Арестуваха нашенец, администрирал сайт с детско порно

На него имало над 4,5 млн. снимки и видеоклипове с деца на възраст от 6 до 10 г.

По материала работи: Слав Велев
Арестуваха нашенец, администрирал сайт с детско порно

Арестуваха българин за разпространение на детско порнографско съдържание. Това стана ясно по време на брифинг във връзка с проведена международна операция на Отдела за разследване на високи технологии към Министерството на правосъдието на САЩ.

„Работихме съвместно с колегите от Департамента по правосъдие и вътрешна сигурност на САЩ. Задържан е български гражданин с инициали П.В. на 48 години. Той е обвинен за реклама и разпространение на детска порнография, тъй като е действал като администратор на сайт, който е съдържал на 4,5 млн. снимки и видеоклипове с деца на възраст от 6 до 10 години. Повечето от децата са от Молдова и Украйна”, заяви директорът на НСлС Борислав Сарафов.

Реализираните приходи от сайта възлизат на 9,5 млн. долара, като арестуваният българин е получил половин милион от тези пари.

„Българинът ще бъде предаден за съдене в САЩ, където го чака присъда от минимум 50 години затвор. Честно казано, предпочитаме да го съдят там. Ние тук ще преследваме българите, които са ползватели на този сайт. Никой да не си мисли, че е анонимен. Следим всичко, знаем кои са и къде се намира”, посочи Сарафов.

Коментари

Новини Варна