IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
11:00 | 15 декември 2021
Обновен: 17:37 | 22 април 2024

Скандално: Руски чиновници влагат милиони у нас, сеят ли сеят корупция!

Приближеният до Навални заяви, че Путин e международен терорист

По материала работи: Слав Велев
Скандално: Руски чиновници влагат милиони у нас, сеят ли сеят корупция!

60 млрд. долара годишно изтичат от Русия и се вливат в европейската икономика, включително и в България. Това заяви близкият партньор на руския опозиционер Алексей Навални – Леонид Волков.

В интервю за Bulgaria ON AIR той нарече Владимир Путин "международен терорист". Самият Навални пък беше отличен с наградата "Сахаров" на ЕП.

Дъщерята на Навални – Дария, ще получи наградата на баща си в сряда. Най-известният критик на Кремъл все още е в затвор в Русия. 

"За мен, като негова дъщеря, е много важно да помогнем Алексей Навални да бъде незабавно освободен и вярвам, че с ваша помощ може да постигнем това", каза Дария Навалная.

В Страсбург е и един от най-близките му партньори – Леонид Волков. С него в Европейския парламент се срещна водещият на предаването "Брюксел 1" Милена Милотинова. Волков определя Навални като личен затворник на Путин. 

"Тук не става дума за руския съд или за руската правосъдна система, а за решенията на един човек. Владимир Путин. Той лично решава дали Навални да бъде държан в затвора или освободен. Как да бъде третиран", заяви Волков, който бе и началник на предизборния щаб на Навални през 2018 г.

По думите му в затвора се отнасят изключително лошо с него.

"Всякакъв вид психологически натиск е позволен да бъде упражняван срещу него. Но не му се позволява никакъв контакт с човешки същества, той не говори с никого. Но въпреки това е много смел", разказа Волков. 

Той цитира официални данни, че от Русия изтичат 60 милиарда долара. А разследване през 2014 година е установило колко лесно държавни служители купуват луксозни имоти без въпроси откъде са парите.

"Същото се случва с цели селища с руски луксозни апартаменти в Слънчев бряг и на други места по българското Черноморие. Те идват с много пари в брой и никой не задава въпроси", разкри той.

Дясната ръка на Навални е категоричен, че руски чиновници буквално изнасят корупция в редица страни от Евросъюза, сред които и България. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Коментари

Новини Варна