IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
10:40 | 23 юни 2014
Обновен: 22:40 | 26 април 2024

Петима братя се биха заради спор за липов цвят

Петима братя се биха заради спор за липов цвят

По материала работи: Пламен Янков
Петима братя се биха заради спор за липов цвят



Истински екшън се разиграл в събота в криводолското село Градешница. Петима братя се млатиха след спор за бране на липов цвят и стари неуредени сметки от евроизборите. Случаят се разследва и от врачанската полиция, където е образувано досъдебно производство.
Другарството между роднините пропаднало покрай споровете за пари от отминалите избори и с разцъфването на липовия цвят. Четирима от братята се скарали с петия – Милен Л., който бил „мениджър“ и застъпник на една от политическите сили по време на изборите, разказват в селото. По неофициална информация, той не се разплатил с братята си, които работели за него и именно това запалило искрата на бунта.
Напрежението ескалирало в събота, когато мъжете започнали да се карат кой и къде ще бере липов цвят. Милен и братята му така и не успели да си разпределят териториите в селото и разпрата започнала. Тогава Цветан бил халосан с бухалка от Милен и изпаднал в безсъзнание. По-късно вечерта, когато се освестил, с другите трима братя – Данаил, Красимир и Илия решили да мъстят, вдигнали се и отишли да трошат колата на Милен. Именно тогава е подаден сигналът в полицията. От МВР във Враца съобщиха, че той е получен при тях към 22 ч. от жителка на село Нефела.
Жената живее на семейни начала с Милен. Именно тя забелязала четирима, които започнали да трошат колата на изгората й. Разярените мъже направили стъклата на сол, а вратите и капака на возилото изкривили.

Коментари

Новини Варна