IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
16:00 | 25 юни 2014
Обновен: 22:10 | 12 май 2024

Плевнелиев към политиците: Когато обещаете нещо, свършете го

Плевнелиев към политиците: Когато обещаете нещо, свършете го

По материала работи: Деян Михайлов
Президентът и Кристалина Георгиева идват във Варна

Президентът Росен Плевнелиев призова да не се предоговаря постигнатият консенсус на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

оят апел към българските политици е когато обещаете нещо, свършете го. Само така гражданите ще имат повече доверие в институциите", коментира президентът пред журналисти в Букурещ.

Държавният глава беше категоричен, че ще изпълни конституционните си ангажименти, както е постъпил и през 2013 година в сложна обстановка на гражданско недоволство.  Много зависи обаче от политиците, от парламентарно представените политически сили. Очаквам от тях прозрачност и спазени обещания, каза Плевнелиев.

Президентът отново поиска институциите и политическите партии да подновят дебата как да бъде повишено доверието на гражданите и как да бъдат на висотата на очакванията за прозрачност, за независимост и за ефективност.

 

Коментари

Новини Варна