IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
12:30 | 24 януари 2022
Обновен: 18:16 | 17 април 2024

Хиляди българи пият белина вместо лекарство

Над 10 000 нашенци вярват, че хлорният диоксид, разпространяван онлайн като CDS или MMS, е чудна тайна за здраве

По материала работи: Слав Велев
Хиляди българи пият белина вместо лекарство

Белината като универсално лекарство - звучи шокиращо, но в това твърдение вярват хиляди българи. Поне така се оказва след разследването на bTV.

Вярата в лечебните свойства на белината се разпространяват на срещи, чиито участници изграждат връзка като братство и се приобщават все повече вярващи, че има едно универсално лекарство за почти всички болести.

Над 10 000 вече са българите, които вярват, че хлорният диоксид, разпространяван онлайн като CDS или MMS, е чудна тайна за здраве. Хлорният диоксид на практика е дезинфектант. Доста сходен с белината.

Разреден по формула според заболяването, той се пие от вярващите в него профилактично, със и без симптоми, маже се върху кожата, впръсква се дори в интимните части на тялото. Чрез специални протоколи, които се разпространяват между просветените в затворени групи, се прилага за лечение на всичко – от рак, до кожни заболявания. Дори върху деца. В затворени групи и общности невярващите в традиционната медицина се лекуват сами. И отричат съвременната медицина.

„Ние имаме силата и задачата да споделяме тази светлина на всички останали, защото времето е дошло. Няма време да се крием. Бъдещето е тук. Нашата задача е да светим. Бъдете факли за света около вас. Сега трябва да Ви разкажа за тези три елемента. Це Де Ес, хлорен диксид идва от ММС. ММС е минерал миракъл солюшън, казва Росен Бакалов, един от хората, които пропагандират използването на белина като лечебно средство.

Последователите на Ем Ем Ес по правило са против ваксините, не вярват на медицината. По-скоро вярват, че тя е част от световната фармацевтична мафия, която иска да ни навреди. Използват хлорният диоксид и срещу COVID-19.

Росен Бакалов твърди пред своите последователи, че „тези, които ги ваксинират, втори път като ги заразят, го изкарват много по-тежко“.

Искам да ви представя инструментите, които са вече в ръцете на тези, които знаят, първо за предпазване и второ за лечение от този вирус. Превантивно и по време – окислителна терапия – биват три окислителни агента – Це Де Ес и хлорен диоксид, кислородна вода и озон. Ако се направят клиничните изследвания за да се пусне, би заместило толкова много лекарства, че си нямате представа“, казва Бакалов.

Хлорният диоксид е напълно легално вещество, използва се като дезинфектант и може да се купи от всеки. За да нямат проблем с властите, продавачите не го рекламират като лекарство, но упътват потребителите към групите в социалните мрежи. И ние поръчваме 100 милилитра концентрат за 43 лева.

„Хлорен диоксид, прочетете си в интернет. Това е – Це Де Ес и ММС, което купуват хората Не препоръчвам. Аз съм опаковачка тука и гледам заявките и ги опаковам. Не съм медицинско лице, за да препоръчвам нещо. Ами прочетете малко повече, консултирайте се със знаещите хора и тогава. Ще намерите информация в групите за хлорен диоксид и в интернет. Като прочетете протоколите на Калкер. Потърсете в интернет протоколите на Калкер. Ще ви излезе много информация“, казва продавачката.

Екипът на BTV успява да влезе в една от групите на българите, които вярват в чудото на хлорния диоксид. Тук са публикувани така наречените протоколи за лечение на десетки заболявания. Администраторът на групата отказва да даде интервю на телевизията със следните мотиви: "Казах ти - хлорен диоксид прецаква тотално фарма мафия в световен мащаб. Никой няма да ти позволи да кажеш истината!!! Ще те пречукат. От ухо на ухо станахме десетки хиляди. Стотици в групите оправиха тежка корона за 36-72 часа. Хиляди (излекувани) от пърхут до рак единствено с хлорен диоксид"

Не съм стъпвал в аптека от 2012 г. Хлорен диоксид използват десетки хиляди в България от общ работник през лекари, хирурзи, силни адвокати, политици“.

В тази група има 6000 души, а лечението се осъществява със съвети в групата. Някои се оплакват от главоболие, след като са пили препарата, но други им обясняват, че вероятно се дължи на пълнолуние или слънчеви изригвания.

Най-чести са консултациите за лечение на коронавирус.

От публикациите в профила на един от най-активните администратори на групата, се вижда, че човекът, до когото потребителите се допитват как се лекуват различни заболявания, работи като шпакловчик. Отклонява поканата да разкаже за хлорния диоксид, не вярва на медии, държава, лекари. Още няколко подобни групи правят последователите на това движение десетки хиляди. Само в България.

„Откакто стана всичко това с вируса, в Испания се създаде мрежа от докторите за истината. В Германия също мрежа от докторите за истината. В цял свят се създаде мрежа пот доктори се увеличава. И всички тези лекари излизат и казват истината. И всичко това става извън медиите, извън държавата“, казва Росен Бакалов.

„Пиенето на тези разтвори може да доведе до много тежки и дори фатални последици“, каза шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов в „Тази сутрин“.

„Подобни продукти, които не са лекарствени, не трябва да се приемат от хора. Хлорният диоксид се използва като дезинфектант, описано е, че не трябва да се приема. Той допълни, че с Министерство на здравеопазването ще бъдат определени мерки, с които максимално ефективно да се преустанови продажбата на тези разтвори.

Коментари

анонимен ( преди 5 месеца )
Каква белина, *** народ това е цдс хлорен диоксид който наистина лекува всичко и ако го пуснат и одобрят трябва да затворят аптеките защото 90% от лекарствата отпадат затова пишете глупости против него белина е било защо не пробвате да пиете белина да видим как ще се почувствате
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна