IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
09:10 | 25 януари 2022
Обновен: 15:33 | 27 март 2024

Ученички се млатят в мол. Куп сеирджии ги нахъсват: Дай, дай, дай... ВИДЕО

Отново шокираща агресия: От кадрите се вижда как връстниците на жертвата я повалят на земята

По материала работи: Слав Велев
Ученички се млатят в мол. Куп сеирджии ги нахъсват: Дай, дай, дай... ВИДЕО

Пореден случай на брутална агресия между деца. Голяма група тийнейджъри пребиха момиче, заснеха побоя с телефони и го качиха в интернет. СДВР работи по случая. Държавната агенция за закрила на детето се самосезира.

Събота, около 19 часа вечерта. Голяма група деца скандира и бие едно момиче в столичен мол. Всички присъстващи са извадили телефоните си, за да заснемат побоя на общественото място. Разпространяват кадрите в социалните мрежи, предаде Bulgaria ON AIR.

От кадрите се вижда как връстниците на жертвата я повалят на земята, удрят я и я зариват в снега. Децата видимо се забавляват, чуват се и възгласи тормозът да продължи.

Не става ясно каква е причината за побоя.

Според психолога Калин Гайтанджиев децата прекрачват границата на унижението.

От столичния мол, където се е случил побоят, заявиха, че охраната се е намесила своевременно, въпреки че на самия клип не се виждат охранители. От управата на търговския център казаха още, че са подали сигнал до 112, но когато полицията дошла на място, децата вече ги нямало. Точно заради това не е установена самоличността на нито едно от тях.

СДВР работи по случая. А от Държавната агенция за закрила на детето се самосезираха.

"За случая вече е уведомен директорът на дирекция "Социално подпомагане". Информиран е и началникът на 4-о Районно управление за установяване на самоличността на участниците в инцидента. До изпълнителния директор на търговския център е изпратено запитване за предприетите действия за недопускане ескалиране на напрежение, както и на прояви на физическо насилие на деца и спрямо деца на територията му", заявиха от ДАЗД.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Коментари

Новини Варна