Варна 17°
fallback
България
12:10 | 2 февруари 2022
Обновен: 18:49 | 26 април 2024

Мъжът на починалата: Това спешен център ли е или погребална агенция

Жената боледувала от седмица насам

По материала работи: Слав Велев

Николай Иванов/Кадър: БНТ

Жителите на Враца готвят протест след трагедията, която завърши със смъртта на млада жена пред регистратурата на спешното отделение в града. Недоволството им е насочено към спешната помощ. Все още не е ясна причината, поради която линейката не е тръгнала към дома на починалата жена. Разследване трябва да установи причините за смъртта на жената. Днес започва проверка, поискана и от здравния министър Асена Сербезова.

"Боледува от седмица, настинка се оказа. Всичко вървеше що-годе добре. В неделя вечерта се почувства зле, затруднено дишане и прецених, че е най-добре да се обадим на 112. Вдигнаха ми, казах какви са симптомите, поискаха да ѝ премеря температурата. Аз им обясних, че видимо на усет няма температура, тя е студена и не може да диша. Попитаха ме дали е в кондиция, казах - да... - Ами, докарайте я вие. Какво да правя друго? Бързо я облякох и я докарах в Спешното. Спрях пред вратата, влязох вътре и извиках за помощ - моля ви се, помогнете, вече виждам я, че става много зле", коментира Николай Иванов пред БНТ.

С починалата Милена, той живеел на семейни начала.

Детето беше през цялото време с нас в колата, нямаше на кого да го оставя. Той е на 5 годинки. Майка му си отиде пред него.

Според мен трябваше да излезе екип. Отиваш в спешен център. Казва се - Спешно. Поне да опитат нещо да направят.

Преди да почнем да пишем документи, помогни на човека, после пиши каквото ще пишиш. Никаква адекватност. Да стоиш да виждаш, че тя умира - в същото време ми иска карта. За какво й е тази карта след като умре този човек.

Това спешен център ли е или отиваме в някаква погребална агенция, пита Николай Иванов.

Автор на статията:
Слав Велев
жена починала Враца мъж болница спешно проверка николай иванов
3 коментара
fallback
fallback