IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
14:30 | 1 март 2022
Обновен: 15:26 | 28 март 2024

Вадиха българи и украинци от преспите край Добрич

Продължили са живи и здрави към Варна

По материала работи: Слав Велев
Вадиха българи и украинци от преспите край Добрич

Снимката е илюстративна

Пожарникари от Добрич спасяваха българи и украинци, затънали в преспите по пътищата в областта.

В четири спасителни операции участваха през изминалата нощ в област Добрич – в общините Балчик и Генерал Тошево, служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” /ПБЗН/, съобщи за Про Нюз Добрич директорът й комисар Дарин Димитров. При тях е помогнато на хора, закъсали с автомобилите си. Оказано е съдействие на общо 12 възрастни и 3 деца, сред които и бежанци от Украйна.

В община Балчик са евакуирани трима души от околностите на село Кремена и трима възрастни и три деца, украински граждани, между селата Дропла и Кремена.

На територията на община Генерал Тошево огнеборците са оказали помощ на трима души от село Змеево. Евакуирани са и трима украинци, закъсали между селата Методиево и Малина. Операцията е приключила около три часа сутринта, бедстващите бежанци дори са били приютени за няколко часа в сградата на пожарната. След като пътят е разчистен са продължили за Варна.

Коментари

Новини Варна