IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
16:45 | 14 март 2022
Обновен: 08:51 | 29 март 2024

Радев иска родни летци и самолети да пазят въздуха на България

Министърът на отбраната проведе среща с турския посланик

По материала работи: Слав Велев
Радев иска родни летци и самолети да пазят въздуха на България

Снимка: Президентство

Държавният глава Румен Радев обсъди на работна среща в президентската институция с министъра на отбраната Драгомир Заков, началника на отбраната адм. Емил Ефтимов и командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров предизвикателствата пред гарантирането на въздушния суверенитет на България, съобщават от пресцентър на Дондуков 2.

Президентът постави въпроса за предприемането на неотложни мерки за осигуряването на охраната на въздушното ни пространство от български самолети с български екипажи. Предложените възможности в тази насока от Министерството на отбраната изискват задълбочен анализ, както и своевременни и адекватни решения в условията на усложнена геополитическа обстановка, беше подчертано на срещата.

По-рано министърът на отбраната Драгомир Заков и нейно превъзходителство Айлин Секизкьок, извънреден и пълномощен посланик на Република Турция у нас, обсъдиха днес, 14 март, двустранните отношения в областта на отбраната.

Двамата подчертаха традиционно доброто сътрудничество и очертаха перспективите за развитие на двустранния диалог в контекста на проведената преди ден среща между министър-председателя Кирил Петков и президента на Република Турция Реджеп Ердоган. Министър Заков и Н.Пр. Айлин Секизкьок обсъдиха и ситуацията в Украйна, усложнената среда на сигурност и предизвикателствата, пред които са изправени и двете страни.

Срещата се състоя в Министерството на отбраната. На нея присъства и директорът на дирекция „Отбранителна политика“ бригаден генерал Радостин Илиев.

 

Коментари

Новини Варна