IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
15:15 | 22 март 2022
Обновен: 14:58 | 25 април 2024

Прокуратурата разпитва власт и опозиция

Привикани са Петков, Василев, Рашков, Борисов, Горанов и Арнаудова

По материала работи: Слав Велев
Прокуратурата разпитва власт и опозиция

Прокуратурата съобщи, че ще има нови разпити на тримата задържани преди дни - Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, както и на свидетелите - Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков. Това стана ясно от съобщение на прокуратурата.

Петков беше основен свидетел за акцията на МВР. От прокуратурата обаче съобщиха, че постановленията за привличане като обвиняеми са без подписи и имена. Затова нямат правна стойност. 

Прокурорите в Софийската градска прокуратура са възложили разследването на следователи в Следствения отдел към СГП. Дадени са указания всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени.

"Ще бъдат разпитани от следовател присъствалите на тях поемни лица, а на иззетите предмети и вещи ще бъде извършен оглед. Ще бъдат разпитани от следовател повторно свидетелите, чиито разпити са проведени от некомпетентен орган – разследващ полицай към МВР. Ще бъдат разпитани по надлежния ред и всички други лица, чиито показания могат да допринесат за изясняване на обстоятелствата по случая", пише в позицията на прокуратурата.

Коментари

Новини Варна