IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
България
12:00 | 14 април 2022
Обновен: 11:08 | 14 април 2024

"Мазната" кражба. Апаши задигнаха 100 бутилки олио от селска къща!

Ценната течност била от рента срещу земеделска земя

По материала работи: Слав Велев
"Мазната" кражба. Апаши задигнаха 100 бутилки олио от селска къща!

Откраднаха над 100 бутилки олио от къща в кюстендилско село. Общата им стойност е над 700 лв. 

В Катрище много хора съхранявали вкъщи големи количества олио, тъй като го получавали като рента срещу земеделска земя. Кражбата от къщата си обраният мъж забелязал през уикенда.

"В събота кой е дошъл, кои хора са, не ги знаем. Наши хора ли са, чужди ли са, влизат вътре, не ми се затваря външната врата, влизат и виждат олиото. Знаете, че сега олиото малко варира, и го взима олиото – 8 стека, това са 107 бутилки и 9 бутилки отделно", разказа обраната жена, предаде Bulgaria ON AIR.

В селото не допускат, че някой чужд човек е извършителят на престъплението. Категорични са, че става въпрос за местен жител, който е имал информация за олиото. 

"Чужд човек де да знае в коя къща има олио, коя няма? Тук има олио, където сега работя… Да има, да има, десетина кила да има. Да открадна ли? Аз работя, аз съм майстора, това няма да го направя изобщо", казва местен жител.

Засега следа от крадците на олио няма. Хората се опасяват, че извършителят няма да бъде установен, защото няма как бутилките да бъдат засечени. Още повече, че най-вероятно олиото след кражбата е било разпределено между извършителите, които са поне двама души. 

"Двама човека трябват, това са около 90 кила, те са в такива стекове, колко му е работата… С кола са били, иначе как така на гръб ще го вземат? Това да не е десет кила", възмущава се жител на селото.

В Катрище се опасяват и от нови посегателства, защото олио се складира в още няколко къщи. Хората са взели мерки и са категорични, че ще повишат надзора си върху бутилките. 

Вижте повече в репортажа

Коментари

Новини Варна