IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
16:45 | 14 април 2022
Обновен: 09:23 | 26 март 2024

Съдът: Арестът на Борисов е незаконен

ГДНП трябва да плати на бившия премиер 310 лв. разходи по делото

По материала работи: Слав Велев
Съдът: Арестът на Борисов е незаконен

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/АРХИВ

Софийският районен съд отмени ареста на Бойко Борисов. Решението може да бъде обжалвано в 14 -дневен срок. Също така ГДНП трябва да плати на бившия премиер 310 лв., направени като разход по делото.

По-рано адвокат Станислава Каракушева изложи мотивите за искането съдът да отмени заповедта за задържане на бившия премиер с думите, че тя е незаконосъобразна.

Сред причините за това, според нея, е липсата на посочени фактически основния в самата заповед – време, място, действия, които се твърди, че са причината за задържане на Борисов. „Това е порок, който е самостоятелно основание за отмяната на заповедта“, каза тя.

На 17 март лидерът на ГЕРБ, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият началник на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа в ареста, а на следващия ден бяха освободени без да им бъдат повдигани обвинения.

Борисов, Арнаудова и Горанов бяха арестувани заради образувано производство за изнудване, свързано с Васил Божков. Тримата бяха разпитани пред прокурор и следовател.

Коментари

Новини Варна