IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
16:55 | 5 май 2022
Обновен: 15:50 | 22 април 2024

Скандал на срещата на премиера с превозвачите

Представителите на транспортния бранш напуснаха 40 минути след началото на разговора с Петков

По материала работи: Слав Велев
Скандал на срещата на премиера с превозвачите

Със скандал приключи срещата на премиера Кирил Петков и представителите на транспортния бранш, които напуснаха 40 минути след началото на разговора.

Магдалена Милтенова от Съюза на автобусните превозвачи обясни, че 9 от 10-те превозвачески фирми, поканени на срещата с премиера Кирил Петков и вицепремиера Гроздан Караджов, са напуснали срещата, защото им е била посочена вратата.

"Току що бяхме помолени да напуснем срещата, защото министър председателят заяви, че в тази зала той ще определя правилата и той казва, какво се случва. И, ако на нас не ни харесва, това, което говори, можем да станем и да си тръгнем - ние това и направихме. Съжалявам, но държавата не е на министър-председателя. България не е на ПП, България не е на нито един министър. България е на всички нас, българските граждани, които сме гласували и сме дали гласа си за тези хора. Така, че това, което се случва в момента, крайното неуважение към нашия бранш, крайното неуважение към български граждани... Фактът, че министър-председателя /има и запис, можете да го видите/ може да си позволи да каже: "Ако не ви харесва, станете и напуснете. Вратата е там" е скандално.", заяви Милтенова, цитирана от БНТ.

По думите й, премиерът Кирил Петков е отказал да бъде намален акциза на горивата, позовавайки се на европейска директива, което обаче се оспорва от превозвачите, които цитират писмо от страна на Европейската комисия.

Това, което следва след провалената среща е, че от 10-ти май превозвачите започва протести.

Предварително беше насрочен протест на 18-ти май, който ще се състои, но няма да се изчака до тази дата, така че още от 10-ти май се започва, вероятно с блокади, но това ще бъде уточнено малко по-късно, посочиха пред журналисти от превозваческите фирми от транспортния бранш.

Коментари

Новини Варна