IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
15:00 | 16 юни 2022
Обновен: 15:53 | 28 март 2024

Минчев: Това е акт на ново мнозинство

Петков: Не им пука за страната, това са фирми, които лъжат избирателите

По материала работи: Слав Велев
Минчев: Това е акт на ново мнозинство

Кадър: Euronewsbulgaria

Сбогувах се емоционално, защото имам добри чувства към колегите си. Това е акт на сформирано ново мнозинство. Това каза Николай Минчев в кулоарите на парламента минути след като депутатите гласуваха той да бъде отстранен от поста председател на Народното събрание, предаде euronewsbulgaria.com.

ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и част от ИТН са заявили, че ще подкрепят вот на недоверие, така че ако следваме логиката на това гласуване, той трябва да мине по същия начин. Това беше репетиция за тогава и демонстрация, че вече има такава коалиция.
Минчев уточни, че той е единственият депутат, гласувал с „въздържал се“.

"Има ново мнозинство в парламента - "Възраждане", ДПС, останалите депутати на ИТН и ГЕРБ. ИТН влезе с идеята да изчегърта ГЕРБ, а гласува с тях. "Възраждане" веят знамена, а от ДПС говорят за мирните права на всички българи - те решиха да се прегърнат. Това означава пълна безпринципност. Не са тук за нищо друго, освен да правят политически игрички. Хубавата новина е, че всички български граждани го видяха това ясно", заяви премиерът Кирил Петков веднага след гласуваната оставка на вече бившия председател на НС Никола Минчев.

Той бе категоричен, че няма да се откаже от властта и посочи, че има депутати, които са на ръба да направят правилния избор. За целта трябвало да преодолеят своя страх.

"Всички, които гласуваха да бъде освободен г-н Минчев, показаха ясно, че не им пука за тази страна. Те са едни маркетингови фирми, които лъжат своите избиратели, за да бъдат тук", каза още премиерът.

"Завесите се вдигат и нас не ни е страх от избори", отсече Петков.

Коментари

Новини Варна