IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
09:30 | 1 юли 2022
Обновен: 08:26 | 18 април 2024

Борисов: Подкрепяме изгонването на руските дипломати

Крачка назад ще е капитулация, коментира лидерът на ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Борисов: Подкрепяме изгонването на руските дипломати

ГЕРБ застава зад решението на Кирил Петков за изгонването на 70-те руски дипломати. Това обяви лидерът на партията Байко Борисов.

"Никаква крачна назад не трябва да дава правителството, има пълната ни подкрепа. Това би значело капитулация, отказ от суверенитет. Войната в Украйна трябва да спре. Макар и аматьорски, тези действия трябва да бъдат подкрепени, за да стигнат докрай", заяви Борисов.

Той разкритикува начина, по който е обявено решението за експулсирането на руските дипломати. 

"Това трябваше по друг начин да се случи - външният министър да излезе и обясни решението на база доклада. Или да дойдат в парламента и да обяснят, щяхме да ги посрещнем на крака с аплодисменти", добави Борисов. 

"Тук, пред знамето на Украйна преди няколко месеца казахме, че докато не свърши тази война, всички действия на правителството, свързани с агресора Русия, ще бъдат подкрепяни. Ние с две ръце подкрепяме решението за реципрочност, в съответствие с бройките на дипломатите и прекомерното присъствие не само на руски дипломати, но и обслужващ персонал", допълни лидерът на ГЕРБ.

И допълни, че докато има война в Украйна, ГЕРБ ще подкрепя всяко решение срещу окупатора.

"Сега има война. Ние сме на страната на Украйна. Нещата са черни и бели. Абстрахирам се от имена, ние подкрепяме действията на българското правителство, защото са избрани от народа. Ние щяхме да го направим по друг начин, без да късаме дипломатическите отношения", уточни Борисов.

Коментари

Новини Варна