IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:30 | 17 юли 2022
Обновен: 03:07 | 25 април 2024

Ясно е кога и как са се запознали Симона и Георги (ВИДЕО)

Познанството им започва, след като тя го спира на пътя, а той отказва да даде проба за алкохол

По материала работи: Слав Велев
Ясно е кога и как са се запознали Симона и Георги (ВИДЕО)

Кадър: NOVA

През последните две седмици държавата ни беше буквално разтресена от случая "Семерджиев", съобщава NOVA.

Случай на криминално проявен мъж, заподозрян, че след употреба на наркотици се е качил в автомобил и с висока скорост се разбил на столичен булевард, убивайки две млади жени. 

Случаят потресе обществото не на последно място защото се оказа, че не кой да е, а полицайка от столичното 1-во РПУ му е помогнала да се укрие. 

По следите на Симона Радева и приятеля й - също полицай , но от друго районно полицейско управление в София тръгна Тина Ивайлова.

На 5 юли късно вечерта криминално проявеният Георги Семерджиев предизвика тежка катастрофа и уби две млади жени - на 22 и 26 години. Инцидентът стана в центъра на София на кръстовището до хотел „Хемус”. МВР съобщи, че Семерджиев е избягал. Намериха го 12 часа по-късно. Той бе задържан със зрелищен арест в жилището му. След залавянето му разследващите допълниха портрета му  - Семерджиев имал 50 нарушения по пътищата, бил с отнета книжка и карал с фалшива.  

Съобщено бе от вътрешният министър, че над Семерджиев е имало полицейски чадър. Анонимни източници от разследването посочиха и името вътрешния човек– Симона Радева.

А тя го потвърди с пост в социалните мрежи и закана, че истината ще излезе наяве. Наяве разследващите извадиха и друг факт – приятелят на Симона, също полицай, но в 4 РПУ в София, също имал нерегламентирани контакти със Семерджиев. 

Случайно или не, пръв на инцидента пристига именно приятелят на Симона-Мирослав Якимов. Той отказа да коментира помогнал ли е Семерджиев да се укрие.

Дни след жестоката катастрофа доказателствата сочат, че Симона Радева не е била в колата на Георги Семерджиев. Това потвърдиха за източници от разследването.

По наша информация  минути след удара Георги звъннал на Симона от телефон на негов работник в автомивката, където избягал и се укрил. Камери за видеонаблюдение са заснели бягството му от катастрофата.

Според наши източници Симона Радева и Георги Семерджиев се запознават през октомври 2021 г., след като тя го спира на пътя, а той отказва да даде проба за алкохол. Радева моли за съдействие „Пътна полиция“ и колегите й свалят номерата на автомобила му.

Нерегламентираните им отношения започнали на по-късен етап, като с Георги я е свързал приятелят на Симона -Мирослав.

Източници на разследването разкриват също, че младата полицайка е взимала по 2000 лева месечно от Семерджиев, за да го прикрива. По неофициална информация Радева е била управител в автомивката на бившия футболист, а униформени от 4 РУ са ползвали  безплатно услугите там в замяна  на важна за него информация.

Зам.-шефът на следствието Ясен Тодоров разказа пред медиите обаче, че Симона и друг полицай са помогнали на Семерджиев да се укрие, като дори са му носили стълбата, с която влязъл в дома си, защото си бил изгубил ключовете от жилището. 

Симона Радева е отстранена от длъжност за два месеца докато срещу нея тече разследване за покровителстване на Семерджиев. Прокуратурата проверява  и търговия с влияние.

След тежката катастрофа  приятелят на Радев-  Мирослав е преместен на пост при арестантите в 4РУ, вероятно за да не бъде на терен, защото вече е разпознаваем. Мирослав е служител на сектор „Охранителна полиция“ към 4 РУ. Негов началник е бившият шеф на Пътна полиция Звезделин Колев, срещу който в момента тече дисциплинарно производство след разследване на NOVA за документ с невярно съдържание.

Екипът ни откри Мирослав и Симона, но и двамата отказаха коментар за това, помагали ли са на Семерджиев. Коментар отказаха и родителите на Симона. Баща й Тихомир Радев се върнал от чужбина след случилото се. 

Прави впечатление, че и двата автомобила- този на Мирослав и този на Симона са изцяло със затъмнени стъкла, което е грубо нарушение и те трябва да бъдат спрени от движение. Периодично всеки началник на сектор е длъжен да провери личните автомобили на своите служители дали са в нарушение. Съответно -началникът на Охранителна полиция към 4 РУ-Звезделин Колев и началникът на 1 РУ. Такива проверки очевидно не са правени, или за някои служители е позволено да нарушават законът за движение по пътищата. 

Ден преди да се срещнем със Симона и Мирослав тя бе извикана в Първо РУ, където тече проверка на Вътрешна сигурност и “Националната полиция“. Екипът ни бе строго охраняван от няколко поста полицаи, за да не стигнем до нея.  Без да е необходимо бяха проверени личните ни документи.

За протокола и автомобилът на приятеля на Радева стоя с часове на същото място, където провериха екипа ни. Само че, Мирослав не беше проверен, въпреки съмнително затъмнените предни и задни стъкла. 

Разследването по случая продължава. Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков обяви, че в момента в който има достатъчно доказателства за полицейски чадър над Семерджиев, служителите  ще понесат последствия.

Апелативният съд остави за постоянно в ареста Георги Семерджиев. Освен за причиняване на смърт на пътя той е обвинен и за използване на фалшива шофьорска книжка, както и за шофиране след употреба на амфетамини и метамфетамини. Това е показала кръвната проба на обвинения за жестоката катастрофа в София, при която загинаха две млади момичета. Тя му беше взета около 48 часа след инцидента. 

Георги Семерджиев се разследва и за кражба на гориво от бензиностанция.  Два дни преди катастрофата бензиностанция в района на 21-ви км на АМ „Тракия“ той е заредил и е тръгнал без да плати сметката.

Коментари

Пробуден ( преди 1 година )
Ето това са полицайте на 90% страхливци яли шамари преди да сложат униформи,а за главореза от София Запад Дилърите си е от момчетата на Боко който запалиха София 2013 всички знеам кои дилъри държат София и това са уж отцепниците изгонени от Младежа но са си с покритие от Главният който пази Боко в момента!Никога няма да се оправим докато безбожници управляват държавата и плащат на такива хора.Бог да прости момичетата и дано тези се смирят и вървят по пътят на истината
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
фреш ( преди 1 година )
Няма да се разделиш с тези служители господин Рашков, защото те са вашата същност...те са вашата структура пропита от корупция и нисък интелект. Това лесно се прави от един министър, но за съжаление с желание само не става, трябва и труд...но за министър в оставка Рашков това са непонятни думи. Ако бях аз министър председател, всеки месец щях да изпитвам служителите си ... на тест по обща култура, който тест радева няма да премине със сигурност...и ще давам по 2000 лв на служител, който доноснич
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна