IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
16:00 | 21 юли 2022
Обновен: 05:38 | 30 април 2024

ДБ и БСП се сближиха, независимите дават вот за нов кабинет

Корнелия Нинова ще задържи мандата колкото е необходимо, за да се избегнат избори

По материала работи: Слав Велев
ДБ и БСП се сближиха, независимите дават вот за нов кабинет

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Срещата между БСП и "Демократична България" приключи с успех.

Корнелия Нинова заяви, че разчита на подкрепата и на независимите депутати. От своята страна шестимата независими депутати, които бяха на масата за преговори заедно с министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев. 

Той обяви, че знае, че от БСП водят разговори с "Има такъв народ" и едва ли разчита на техните 6 депутати, но все пак каза, че народът не трябва да бъде хвърлян в избори в тези трудни ситуации и са готови да съдействат с каквото могат.

"Търпение и професионализъм и можем да успеем да имаме правителство с третия мандат, което ще бъде добра награда за страната", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванова, предаде Bulgaria ON AIR

"Кризите, пред които е изправена българската държава, са много по-силни от разминаванията между политическите сили", посочи депутатът от "Демократична България" Атанас Атанасов. 

"Ние представихме предложенията на "Има такъв народ" за допълване на програмата. Получихме ги и писмено тези предложения и ги изпращаме до всички, с които преговаряме. Срокът, в който молим да се произнесат по предложенията е утре в края на деня, за да можем в края на тази седмица да затворим програмата, и да обявим, че имаме единодушие по отношение на политиките и законодателната рамка", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Следващата седмица трябва да бъдат обявени имена за състав на кабинета, БСП дава възможността за излъчване на министър-председател на "Продължаваме промяната". Оттам засега запазват мълчание, но все повече се спряга името на Асен Василев. Корнелия Нинова беше категорична, че ще задържи мандата колкото е необходимо, за да се стигне до съгласие и да се избегнат избори. 

Коментари

Новини Варна