IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
10:00 | 25 юли 2022
Обновен: 16:58 | 23 април 2024

Дрогираният джигит, който рани полицаи край Бургас – с дебело досие

Срещу 29-годишния Стоян Г. от ямболското село Джинот са повдигнати две обвинения

По материала работи: Слав Велев
Дрогираният джигит, който рани полицаи край Бургас – с дебело досие

Прокурор Иван Кирков/Снимка: 24 часа

Шофьорът на лек автомобил "Мерцедес", който спретна гонка с полицаи в събота вечерта и рани един от униформените край Бургас, освен че е бил дрогиран, е и без книжка. Но пък с дебело криминално досие. Това стана ясно от изявление на районния прокурор на Бургас Иван Кирков, пише "24 часа".

Срещу 29-годишния криминално проявен и осъждан Стоян Г. от ямболското село Джинот са повдигнати две обвинения. Първото е за това, че е използвал заплаха, с цел да принуди орган на властта да пропусне нещо по служба - насочвайки автомобила си до местността „Пода” срещу полицейския служител, го е заплашил и по този начин е осуетил извършването на проверка спрямо него.

Второто престъпление е за това, че блъскайки полицейски автомобил, е причинил средна телесна повреда на полицейския служител, който е стоял отстрани до автомобила, като деянието е осъществено след употреба на наркотични вещества.

Извършителят е избягал от местопроизшествието. По първото обвинение законът предвижда до 6 г. затвор, а второто - от 1 до 6 г. Според прокурор Кирков и двете могат да бъдат квалифицирани като тежки умишлени престъпления. Става ясно още, че през 2012 г. и 2013 г. задържаният е осъждан за кражба на горива от автомобили и вещи от жилище, а през 2016 г. - за нарушаване на ограничителна заповед, наложена му заради домашно насилие. Миналата година пък е бил глобен за притежание на наркотици.

Коментари

СЪВЕТ ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна