IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:00 | 26 юли 2022
Обновен: 12:36 | 30 април 2024

Овчарско куче оживя след люта битка с мечка. Сблъсъкът – в Смолянско!

Шарко успял да спаси стадо с овце

По материала работи: Слав Велев
Овчарско куче оживя след люта битка с мечка. Сблъсъкът – в Смолянско!

Лечението на Шарко  продължи дълго/Кадър: Bulgaria ON AIR

Овчарско куче оживя по чудо след жестока битка с мечка. Сблъсъкът между каракачанката и хищника се разиграва в Смолянско. Кучето успяло да спаси стадото с овце, но лечението му ще продължи дълго.

Дни след битката с мечката, тялото на 4-годишното овчарско куче е покрито с дълбоки рани и белези. Хищникът му счупил и два зъба.

"С лапата го е хванала и го е ударила. Беше разцепено чак до долу, имаше две дупки", каза собственикът на кучето - Салих Паша, предаде Bulgaria ON AIR.

Той не е станал свидетел на сблъсъка между кучето му Шарко и мечката. Същият ден по обяд затворил овцете в лятната кошара пред дома му, под надзора на трите си кучета, и отишъл за час до съседното село.

Овчарят споделя, че отгледал и обучил Шарко от кутре.

"Кучето може да умре, но няма да остави овцете. И  другите са така, ама другите се пазят повече. Той е най-агресивният", допълни Салих Паша.

От думите му стана ясно, че мечката се разхождала по улиците на Бориково и околните села без страх от хората.

"Тая дупка виждаш ли я? Тя копае дупка, качва се, яде ябълки и заминава. Със страх живеят всички. На Радо му изяде 10 телета. В Черешево на друг - крава. Туризмът ще е до там, докато нападне някой човек", категоричен е овчарят.

Вижте повече в репортажа:

Коментари

Новини Варна