IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:15 | 4 август 2022
Обновен: 03:10 | 27 март 2024

Донев: Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултанти

Обявяваме търг за краткосрочни доставки на втечнен газ

По материала работи: Слав Велев
Донев: Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултанти

Кадър: БНТ

Министрите от служебния кабинет на Гълъб Донев се събраха на първо заседание.

В началото на заседанието Донев заяви, че вчера е създаден кризисен щаб в енергетиката, от който очаква реални действия с конкретни резултати, а не думи за намерения.

"Няма да влизам в задочни политически дискусии. Отговорността ми като министър-председател е да търся варианти за справяне с проблемите и да не създавам илюзии. Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултантски услуги", каза той, цитиран от БНТ.

Те заемат местата на освободените от тези постове в последния ден от работата на кабинета "Петков".

Министерството на енергетика ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ, така че да бъде осигурено потреблението до края на отоплителния сезон. Това съобщи служебният премиер Гълъб Донев в началото на първото заседание на служебното правителство. Решението е взето на заседание на кризисния щаб, който беше сформиран, работата му ще продължи и през почивните дни.

Търгът ще бъде обявен следващата седмица.

"Министерството на финансите ще изготви план за стабилизиране на "Булгаргаз", за да е в състояние да плаща за реално договорените количества природен газ", каза още Донев.

Коментари

Новини Варна