IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
10:30 | 5 август 2022
Обновен: 09:10 | 25 април 2024

Световният шампион по щанги Карлос Насар шофирал пиян и дрогиран!

Спортистът е оказал съпротива на полицията в Поморие и е бил задържан за 24 часа

По материала работи: Слав Велев
Световният шампион по щанги Карлос Насар шофирал пиян и дрогиран!

Карлос Насар/Кадър: БНТ

Световният шампион по вдигане на тежести в кат. 81 кг Карлос Насар е бил задържан за 24 часа от полицаи от РУ-Поморие през нощта на 27 срещу 28 юли.

18-годишният щангист е оказал съпротива на полицейския екип. Направената му проба за алкохол е била отрицателна, но тази за наркотици се е оказала положителна за амфетамини и метамфетамини. Освен, че Насар е бил задържан за 24 часа, полицията е свалила и регистрационните номера на автомобила, който той е управлявал. 

Пред bTV Карлос Насар отрече да е имало такъв инцидент с него. Сайтът chernomorie-bg.com обаче дава повече подробности, като цитира източници от МВР в Бургас. Според информацията щангистът е управлявал автомобил BMW 7 по пътя за Поморие, когато полицаите са му подали сигнал за спиране със стоп палка в района на село Каменар. Насар обаче не спрял и е последвала гонка, след което е бил спрян принудително. След теста за наркотици щангистът е отказал да даде кръв за химичен анализ. При проверката на автомобила пък в предната лява врата е било открито топче марихуана, за което Насар е обяснил, че е за лична употреба.

В момента националният отбор е на подготвителен лагер във високопланинската база в Белмекен, но Насар не е там. Старши треньорът на тима Иван Иванов заяви, че най-вероятно инцидентът от миналата седмица е причина шампионът да не е на лагера, но все пак очаква Карлос да се появи в следващите дни. 

Заради този инцидент обаче може да се стигне до много тежък проблем от спортно естество. Ако в следващите месеци Насар бъде тестван за допинг пробата почти сигурно ще е положителна, защото наркотиците оставят следи в организма до половин година след употребата им. В такъв случай ще се стигне до дисквалификация на Насар, който е считан за най-голямата ни надежда за олимпийските игри в Париж 2024. При такова развитие е твърде вероятно да има последствия и за целия национален отбор, заради многото допинг провинения на българските щанги в миналото.

Карлос Насар е роден на 12 май 2004 г. в Париж, майка му е българка, а бащата - ливанец. Когато е още съвсем малък, родителите му се разделят и майка му се връща в родния Червен бряг. Именно там Насар започва да тренира вдигане на тежести.

Негов личен треньор е Илиян Илиев. Насар през 2021 г. стана европейски вицешампион на първенството в Москва през април и световен шампион през декември в Ташкент, като постави и рекорд на планетата в изтласкването с 208 кг. Това бе първа световна титла по щанги за България при мъжете след тази на Иван Стоицов от 2007 г. в Тайланд. На европейското първенство тази пролет в Тирана Насар се класира втори в кат. 89 к

Коментари

Knig ( преди 1 месец )
Beginning in the 1990s, some progressive athletes and bodybuilders figured out that the use of certain drugs could hasten the recovery of natural testosterone levels upon steroid cessation propecia on sale
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
UncooRs ( преди 10 месеца )
In contrast to these negative effects, tamoxifen may represent a promising adjunctive treatment in bipolar disorder, schizophrenia, and possibly substance use disorders, one which lacks many of the side effects present in commonly used psychiatric agents Khan, 2018, Mikelman et al cialis vs ***
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Bg mrazy jylti medii ( преди 1 година )
Oligofreni dano vi sydqt za kleveta nqma nishto takova pointeresuvaite se malko ako nqkoi ima interes
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Bg mrazi jylti medii ( преди 1 година )
Jylti mediiki proverqvaite si infoto ili skapanite iztochnici purvo a ?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна