IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
12:30 | 16 август 2022
Обновен: 21:01 | 19 април 2024

Комедия в Кърджали: Кмет чинно и лично "чисти" контейнери, наглежда сметта

Отговорността за кризата с боклука не е на политическите партии и не ГЕРБ стои зад гражданското негодувание срещу нея, заяви Караянчева

По материала работи: Слав Велев
Комедия в Кърджали: Кмет чинно и лично "чисти" контейнери, наглежда сметта

Кметът в "работна обстановка"/Снимка: Фейсбук/Мохамед Хабил-Групата на Кърджали и областта

Комични случки настанаха в Кърджали. След като месец градската управа не смогваше да се справи с преливащите контейнери и мръсотията превзе улиците, а недоволството на хората стремглаво растеше, вчера кметът Хасан Азис лично се появи край камион и площадка за изхвърляне на боклук. Негова снимка в "работна обстановка" плъзна в социалните мрежи. На кадъра се вижда как той наставлява служителите от чистотата - нещо като оперативка на терен. Умилителната сцена дойде в навечерието на протест пред сградата на общината, а и на старта на предизборна кампания - в такива ситуации обикновено се предприема точно такъв пиар, целящ да внуши, че съответният управник е взел присърце проблемите на хората. И всеотдайно ги решава, пише "Сега".

След протеста днес Азис обеща до сряда вечерта градът да бъде изчистен, а до понеделник - и селата. Работници, графици, ако се наложи и допълнителна техника...-  всичко щяло да бъде впрегнато за целта. Успоредно кметът каза, че търговци изхвърлят нерегламентирано отпадъци (кашони).

Основното оправдание на градската управа и сметоизвозващата фирма „Грийн Партнърс БКС“ е, че се е запалило регионалното сметище, което нарушило графиците на обслужване. То обаче се запали преди седмица, а проблемите бяха налични преди това.

"Отговорността за кризата с боклука не е на политическите партии и не ГЕРБ стои зад гражданското негодувание срещу нея. В противен случай не десетки, а стотици потърпевши кърджалийци щяха да протестират пред общината, която е на път да удави града ни в смрад. Най-естественото нещо е хората да защитават гражданските си права, когато някой преднамерено ги погазва. Не прехвърляйте другиму вината за провала в сметопочистването, г-н Азис. Извозването на боклука не е въпрос на политика. Въпрос на добро управление е. И на висока политическа зрялост.". Това написа във фейсбук бившият председател на НС Цвета Караянчева.

24rodopi.com - новините от Кърджали и Родопите

Коментари

Новини Варна