IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
13:30 | 22 септември 2022
Обновен: 21:15 | 19 април 2024

Тъжна вест: Почина доц. Антоний Гълъбов

Социологът си е отишъл внезапно във вторник от инфаркт

По материала работи: Слав Велев
Тъжна вест: Почина доц. Антоний Гълъбов

Доц. Антоний Гълъбов/Снимка: Фейсбук/Йордан Симeонов

Българският политолог и социолог Антоний Гълъбов е починал внезапно във вторник. За това съобщи във Фейсбук колегата му Антоний Тодоров. Той е починал от масивен инфаркт в базата на прокуратурата край Батак. Там е имало семинар на прокурори от цялата страна, а социологът е бил лектор. 

Лекцията му била много интересна, споделят присъствали. На вечерята след това Гълъбов станал от масата и се строполил. Издъхнал на място. Аутопсията е показала, че сърцето му буквално се  е пръснало.

Съпругата на социолога е починала преди две години, той няма деца. Сега издирват брат му, за да го уведомят.

Антоний Гълъбов е роден в София на 30 януари 1964 г. 

Завършва Социология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" през 1989 г. и защитава докторантура по специалността през 1996 г. 

Член е на Българската социологическа асоциация от 1985 г. , както и на Управителния съвет на Международната асоциация за културна политика. 

Гълъбов е ръководител на Работната група по ромските въпроси при Министерския съвет от 1997 г. до 2001 г. Основател е и на Българското общество за индивидуална свободна.

От 2008 г. е доцент в департамент Политически науки на Нов български университет. Доктор на науките.

Коментари

Новини Варна