IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
08:30 | 29 юни 2014
Обновен: 09:05 | 15 април 2024

Антоний Гълъбов: Държавата да отговори категорично на атаката срещу банките

Антоний Гълъбов: Държавата да отговори категорично на атаката срещу банките

По материала работи: manager
Антоний Гълъбов: Държавата да отговори категорично на атаката срещу банките

Не може да се състави ново правителство в рамките на този парламент, подчерта пред БНР политологът Антоний Гълъбов.
Да се говори за някакво ново правителство, което да бъде създадено в рамките на 42-рото Народно събрание, което да бъде предложено на президента и той да го утвърди като служебно и т.н., е опит да бъде блокирана възможността президентът реално да управлява ситуацията, което означава задълбочаване на кризата, е мнението на политолога.
В условия на криза е много важно да се спазват правилата, които гарантират предвидимост на системата, посочи още той.
Най-сериозният риск в подобна ситуация според него е да се търсят някакви извънредни решения, "да се мисли за някакви правителства на националното спасение". "Местан говореше за правителство на националното съгласие. Поне засега изглежда, че това би могло да е правителство на партийното съгласие, но не и на националното", коментира политологът.
По думите му целият опит за създаване на масова психоза във връзка с банките издава безкраен цинизъм и тотално пренебрежение към интересите на българското общество и държава
Това е нещо, което трябва да бъде преследвано с целия капацитет на специалните ни служби. Ако той не е достатъчен, сега е моментът да се обърнем за помощ към международни институции. Българската държава трябва да отговори много категорично на тази атака, защото това е атака срещу националната сигурност, изтъкна Гълъбов.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна