IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
09:40 | 16 октомври 2022
Обновен: 20:10 | 3 май 2024

Погват гумаджийниците с масирани проверки преди сезона

От 15 ноември зимните гуми са задължителни по закон

По материала работи: Слав Велев
Погват гумаджийниците с масирани проверки преди сезона

Снимката е илюстративна/БГНЕС

Комисията за защита на потребителите започна кампания за надзор на пазара на автомобилни гуми. Предстои да бъдат извършени множество инспекции в търговски обекти в цялата страна, съобщи NOVA.

От 15 ноември зимните гуми са задължителни по закон. Вече две седмици служители на Комисията проверяват изненадващо както малките обекти, така и големите центрове.

Основно се следи за това дали етикетите отговарят на правилата.

Експертите съветват да купуваме нови гуми и да следим етикетите. „Хубаво е да се преглежда самият етикет за сцепление на мокро и горивоспестяване. По-важният елемент е да се гледа за сцепление на мокро. Също така и за шума на самата гума”, препоръча продавач-консултантът Симеон Терзийски.

А гумите, както и всички останало поскъпват.

Проверките на Комисията до този момент не отчитат нарушения. Ако обаче бъдат установени нелоялни практики, глобата, която грози търговците, е до 50 000 лв. за първо и до 70 000 за второ нарушение.

Коментари

гфдгд ( преди 1 година )
Хайде спрете се с тази простотия! Никъде в закона няма понятие 'зимна гума', че да лъжете, че са задължителни по закон! Това, което сте написали, е подсъдимо!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 5
az ( преди 1 година )
Тъпотии пишете зимните гуми НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПО ЗАКОН. Задължително е да имаш грайфер над 4мм
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 6
Новини Варна