IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
10:00 | 17 ноември 2022
Обновен: 01:12 | 26 април 2024

Бащата на Сашко с пост във фейса: Търсете го в квартал "Люлин" и в Дивотино!

Ще се прибера, но по-късно... отвръща "майката" на детето. Викат я на разпит!

По материала работи: Слав Велев
Бащата на Сашко с пост във фейса: Търсете го в квартал "Люлин" и в Дивотино!

Кадър: Bulgaria ON AIR

Доброволци прекратяват мащабното търсене на Александър

Бащата на изчезналия край Перник Александър призова детето да бъде търсено в района на столичния квартал "Люлин". За Bulgaria ON AIR той заяви, че лично вече е обходил два пъти този район.

"Три ясновидки казаха за "Люлин", нямам някаква конкретна информация, ясновидките казват да се търси на североизток, северозапад от Перник. Обиколих два пъти "Люлин" и Дивотино", каза бащата Александър Цветанов.

Шести ден продължава издирването на 12-годишния Александър от Перник. Засега следа от детето няма. Спасителни екипи продължават да обикалят широк периметър. Обхождат се нови маршрути. 

Шести ден без следа от 12-годишния Александър. Доброволците ще търсят малкия Сашко и в София, определени са сборни пунктове в „Люлин“, „Горна баня“ и „Овча купел“.  Майката на детето е призована на разпит в качеството си на свидетел. Според бащата синът му е отвлечен. Шест дни след началото на издирването, бащата на Александър вече не вярва, че той се е изгубил.

„Нямаме никакво време и трябва да намерим детето, някой го държи и трябва да го пусне. Просто, разбирате ли, вече ще се побъркам и не знам на кой свят съм“, заяви бащата Александър Цветанов, предаде бТВ.

Майката на Сашко – Радостина Цветанова, е напуснала България през август 2020 година и оттогава не се е прибирала, живее във Великобритания. Радостина е призована от българското разследване на разпит като свидетел.

„Заявила е, че ще се прибере на по-късен етап. Не е казала конкретна дата, а срок има. В случай че все пак не се яви, ние разполагаме с възможност да я разпитаме там, където се намира“, каза Албена Стоилова от Окръжна прокуратура в Перник пред бтв.

Няколко пъти обяснения пред разследващите е давал и бащата на Сашко - в качеството му на свидетел. Според Албена Стоилова за момента няма данни той да е замесен в някакво престъпление.

Издирването на детето продължава. От полицията в Перник съобщиха, че започват търсене по "незабелязани специфични места", които няма да оповестяват. Доброволците и днес обикалят Перник и местността.

„Имахме случай, когато доброволците бяха влезли в частен обект и местните бяха тръгнали да ги бият с винкели, иначе по отношение на самите обследвания се осветяват дворовете, но не се влиза, имаме ясни инструкции“, обясни Станислав Фердов, координатор на част от доброволческите групи.

Доброволци прекратяват мащабното търсене на Александър

Доброволци прекратяват мащабното търсене на Александър, съобщи Станислав Фердов - председател на Българския студентски съюз, който организира голяма част от излезлите в планината.

По думите му броят на доброволците непрекъснато намалява заради влошеното време и безрезултатното досега издирване. Снощи е имало два пункта в Перник и един в Радомир, на които са се събирали доброволци. За пореден път няма ефект от търсенето и момчето е неоткриваемо.

Доброволците обаче остават в готовност и ще се отзоват при гореща следа, каза Фердов, цитиран от БТА.

В Перник и близките населени места са разлепени листовки със снимка на Александър, описание на момчето и призив, ако някой го забележи, да сигнализира на тел. 112.

От прокуратурата обявиха, че на разпит е призована и майката на изчезналото момче. Полицията търси детето на специфични места, които не обявява.

Александър изчезна на 11 ноември следобед при разходка в местната планина Голо Бърдо.

Коментари

Новини Варна