IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
12:00 | 11 декември 2022
Обновен: 11:39 | 28 април 2024

Кои са спряганите имена в кабинета "Габровски"

Вижте предположенията за външен и енергиен министър

По материала работи: Слав Велев
Кои са спряганите имена в кабинета "Габровски"

Очаква се утре кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски да върне мандата на президента Румен Радев, изпълнен/Кадър: БНТ

Очаква се утре кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски да върне мандата на президента Румен Радев, изпълнен с имена на министри. А кои ще бъдат те се пази в тайна.

По неофициална информация за външен министър ще бъде предложен Драгомир Заков, който в кабинета на Кирил Петков беше министър на отбраната, пише БНТ.

Също по неофициална информация Делян Добрев ще е номинацията за министър на енергетиката като доказан експерт в областта.

В "Панорама": Габровски заяви, че еднолично избира министрите си, не консултира с Бойко Борисов

Утре в 10:30 сутринта президентът Румен Радев ще приеме на "Дондуков" 2 кандидатът за премиер, излъчен от първата политическа сила ГЕРБ-СДС - проф. Николай Габровски.

По думите на самия Габровски в предаването "Панорама" на БНТ той ще върне мандата изпълнен със състав на проектокабинет и министри, подбрани лично от самия него.

В "Денят започва с Георги Любенов" Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС заяви, че не знае какво пише в папката на проф. Габровски но е сигурен, че написаното ще изненада приятно всички. Потвърди, че кандидатите за министри ще бъдат само експерти, а не политически фигури. Той постави и срок на левицата до гласуването на кабинета в сряда да реши дали да подкрепи правителството на проф. Габровски.

Кристиан Вигенин от "БСП за България" обаче твърдо отхвърли вероятността левицата да подкрепи кабинет, предложен с първия мандат.

Коментари

Новини Варна