IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
15:20 | 13 февруари 2023
Обновен: 13:58 | 17 април 2024

"Възраждане" се регистрира за вота на 2 април (ВИДЕО)

Санкциите "Магнитски" са унижение за България, каза още Цончо Ганев

По материала работи: Слав Велев
"Възраждане" се регистрира за вота на 2 април (ВИДЕО)

Съпредседателят на "Възраждане" Цончо Ганев/Кадър: Фейсбук

С 4182 подписа партия "Възраждане" се регистрира в ЦИК за предсрочните парламентарни избори. Съпредседателят на "Възраждане" Цончо Ганев заяви, че ще подкрепят конкретни политики в новия парламент, предаде БНР.

"Невлизане в еврозоната, това, за което ни принудиха в момента да отидем на референдум, имаме вече събрани повече от 250 000 подписа за свикване на референдум – това е първо и основно. Второ е спиране на изпращането на оръжие към Украйна, тъй като България става потенциална цел при разрастване на конфликта. Трето – премахване на американските бази в България. Това са основните три неща, за които по никакъв начин не може да се съгласим като добавим към тях безумието да дадем, тъй като в предишния парламент беше гласувано да се дадат 20 млрд. за нови два атомни реактора, това са политики, които поставяме на дневен ред и за да получи някой нашата подкрепа трябва да се съгласи с тях, тъй като те не са на "Възраждане", те са актуални теми, свързани с нашия живот в ежедневието ни".

Санкциите "Магнитски" са унижение за България, каза още Цончо Ганев. "Показано бе, че нямаме право да имаме собствено правосъдие", заяви той. Според него и според "Възраждане" санкционираните трябва да бъдат съдени, но от български съд, а не от друга държава.

До момента в ЦИК са се регистрирали седем партии и една коалиция.

Коментари

Новини Варна