IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:30 | 8 март 2023
Обновен: 11:45 | 19 април 2024

Адв. Менков: Обвинението на Велико Желев е семпла битова история

Задържането на строителния бос няма абсолютно никаква връзка с магистрали

По материала работи: Слав Велев
Адв. Менков: Обвинението на Велико Желев е семпла битова история

Менко Менков, адвокат на обвинения в изнудване бизнесмен Велико Желев/Кадър: NOVA

Задържането на Велико Желев няма абсолютно никаква връзка с никакви магистрали. Това заяви Менко Менков, който е адвокат на обвинения в изнудване бизнесмен Велико Желев.

„Обвинението му касае една изключително семпла битова история. Служител, който е злоупотребил с доверието на работодателя си, и е включил една външна компания да доставя детайли по обект, който изпълнява дружеството на г-н Желев, договаряйки си процент от комисионната поради обстоятелството, че е вдигнал цените на доставяните материали”, каза в ефира на NOVA защитникът на бившия шеф на АПИ. По думите на юриста Благой Андонов е признал за тези си действия пред 44 свидетели.

Клиентът му беше задържан за 72 часа, а негови офиси – претърсени. По-късно стана ясно, че освен принуждаването на бившия му служител Благой Андонов, Желев и двама негови съучастници нанесли побой на потърпевшия. 

На въпрос дали би защитавал клиента си по евентуално обвинение в спестяване на материали за изграждане на пътища у нас, Менко Менков отговори: „Там ще бъде още по-лесна зашитата ми, тъй като т.нар. прессъобщенния или някакви манипулации, показване на откъслечни ядки, невзети по законовия ред и по никакви процедури от незнайно какви участъци на незнайно какви пътища и незнайно по какви процедури, преди колко години извършени, не могат да бъдат доказателство за нищо”. Юристът заяви, че компанията „Хидрострой” е извършила собствено разследване с независима лаборатория.

Коментари

Новини Варна