IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
15:40 | 10 април 2023
Обновен: 13:22 | 29 април 2024

Семерджиев: Не шофирах аз, а друг

Давал "Аудито" за рент-а-кар в Инстаграм

По материала работи: Слав Велев
Семерджиев: Не шофирах аз, а друг

Георги Семерджиев, обвинен за смъртта на двете млади жени след катастрофата на столичния булевард "Черни връх" миналото лято, отрече той да е карал колата във фаталната нощ.

Семерджиев даде днес обяснения пред съда. По време на заседанието той първо разказа за друга полицейска проверка в Студентски град, предаде БНТ:

"Спряха ме за проверка и ме тестваха за наркотици. Не ме задържаха и аз си тръгнах, защото никой не ме задържа. Не бях употребил, не знам защо тестът е положителен. Не знам защо не отидох на кръвна проба".

Обвиняемият Семерджиев обясни, че имал шофьорска книжка от Швейцария:

"Не помня коя година се явих на изпит там. Нямам българска шофьорска книжка. Мисля, че в Цюрих ми издадоха книжка. Вероника Никифорова беше с мен и видя как ми издават книжката, ние бяхме заедно. Човек ми я даде в Швейцария тази книжка. Това беше отдавна и не мога да се сетя къде точно. Представи се за длъжностно лице".

За вечерта на катастрофата на 5 юли Георги Семерджиев нямал спомени:

"Имам спомени до инцидента. Може би управлявах "Ауди"-то с немска регистрационна табела. Имам от къде да я взема, не е издадена от надлежен орган. Правя снимки на коли, които давам под наем. И за да изглежда, че имам повече коли, ползвам тази табела. Знаех, че ме издирват заради спирането в Студентски град, разбрах от мои източници. Не съм употребявал наркотици в деня на катастрофата, както и предните дни. Във въпросното "Ауди" не съм пренасял наркотици. Може да съм возил познати, които употребяват наркотици, но не знам конкретно кои. Колите се дават рент-а-кар и може някой да ги е оставил".

Обвиняемият каза още, че не е виждал показаните му на снимки наркотици, намерени в автомобила му.

"Не управлявах аз автомобила в момента на катастрофата. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар. Тръгнахме от паркинга на "Макдоналдс" и той управлява няколко минути до инцидента. В колата бяхме шофьорът, аз и още две момичета. Аз включих полицейската лампа, за да караме по-спокойно, защото всеки като види полицейска кола ще спре. Виждах светофара и казах на шофьора да намали, но той не намали. Очаквах таксиметровият шофьор да спре, но той не го направи. Спомням си преминаването на кръстовището и след това нещо не си спомням. Спомените ми се върнаха вкъщи, когато се събудих сам. Помня, че влязоха полицаи. Бях без дрехи. Бутнаха врата и влязоха полицаите. Не си спомням аз как съм влязъл. Никога не съм употребявал наркотици".

В последствие той уточни пред съда, че в колата е пътувал с две момичета. По думите му едното е карало, той седял на предната седалка, а другото момиче зад него.

На 9 юли в присъствието на адвокат Семерджиев е заявил:

"Подал съм сигнал срещу Лъчезар Райчев, който ми открадна колите. На 5 юли Лъчезар ме отвлече. Последният ми спомен е, че ми сложиха парцал в устата и след това, когато се събудих при влизането на полицаите в жилището ми. Не знам нищо за катастрофата. Това "Ауди" не е моето.

Пред съда Семерджиев заяви, че не помни да е давал такива показания и отрече подписа да е негов. Тази теза Семерджиев изтъкваше пред съда и по време на гледането на мерките му за неотклонение, както при първоначалното му задържане, така и при обжалването.

На въпрос дали някога е употребявал наркотици, той заяви, че понякога е вземал кокаин.

Делото "Семерджиев" е на финалната си права. Съдът приключи съдебното следствие и насрочи пледоарии за 21 април.

Коментари

Хс ( преди 1 година )
*** адвокатите , по неадекватна история не можаха ли да измислят? Ако гешевците се възползват от таз неадеквеатщина директно гражданска война !!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 4
Новини Варна