IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
16:20 | 13 октомври 2022
Обновен: 15:47 | 27 март 2024

Четирима МВР шефове осигурявали чадър над Георги Семерджиев

Това е установила вътрешна проверка

По материала работи: Ставри Таргов
Четирима МВР шефове осигурявали чадър над Георги Семерджиев

Вътрешната проверка в МВР установи, че трима шефове на районни управления и бивш ръководител на сектор "Пътна полиция" са осигурявали "полицейски чадър" над Георги Семерджиев, съобщиха за БТА от МВР.

Семерджиев беше обвинен за катастрофата на бул. "Черни връх" през юли в София, при която загинаха две млади момичета. Той е шофирал след употреба на наркотици и с много висока скорост.

Към септември месец той има повдигнати пет обвинения - държане на наркотици, управление на превозно средство след употреба на наркотици, причиняване на смърт на две лица, докато е управлявал автомобил без книжка, използване на фалшиви номера на автомобила и фалшива швейцарска книжка. Последното е установено със специална експертиза.

По случая "Семерджиев" започна вътрешна проверка в МВР заради данни, че полицаи са помогнали на мъжа след катастрофата, както и при други случаи, при които той е бил спиран за проверка от полицейски патрули, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна