IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
11:20 | 4 май 2023
Обновен: 09:21 | 27 април 2024

Борисов: Коалиция с БСП и ДПС няма да правим (ВИДЕО)

Желая на президента Радев да е жив и здрав, защото ще управлява дълго, каза още лидерът на ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Борисов: Коалиция с БСП и ДПС няма да правим (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разясни пред медиите, че вчерашните му думи не са били разтълкувани правилно и настоя, че формацията му няма никакво намерение да прави коалиция с БСП и ДПС, предаде БНТ.

"Не сте ни разбрали добре, коалиция с БСП и ДПС няма да правим", отсече той в кулоарите на НС. И настоя, че няма намерение да прави коалиция, както го обвиняват неговите опоненти, които всъщност били в коалиция и с БСП, и с "Има такъв народ", които искали да го чегъртат.

По думите му личностите в парламента трябва да вземат решение дали да се отива на избори или не.

"Щом всички вкупом политическите партии искат да паднем в пропастта, ще паднем. Българите трябва задължително да ни накажат така, както ни се полага. Да искат с 60 депутата от 240 да ти дадат абсолютна власт е арогантно, безотговорно и неосъществимо. Абсолютно същото се отнася и до нас. Затова ще се отнесем с уважение към другите политически парти и ще им представим нашата програма".

Другото, което отбеляза лидерът на ГЕРБ, е, че както са тръгнали нещата се очертава президентът дълго да управлява и затова са виновни всички - и политици, и медии.

"Желая на президента Радев да е жив и здрав, защото ще управлява дълго и е последното спасение на българите в момента", каза още Бойко Борисов.

Днес ГЕРБ-СДС започва серия от срещи с парламентарно представените политическите сили - "Възраждане", ДПС, БСП и ИТН преди получаването на първия мандат за съставяне на правителство.

Коментари

Новини Варна