IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
15:40 | 15 май 2023
Обновен: 14:26 | 27 април 2024

Сарафов отвърна: Начело на прокуратурата имаме неуравновесен човек

Г-н Гешев смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, заяви заместник-главният прокурор

По материала работи: Слав Велев
Сарафов отвърна: Начело на прокуратурата имаме неуравновесен човек

Кадър и ВИДЕО: БНТ

Г-н Гешев смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост. Това заяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов в изявление днес, предаде БНТ.

"Днес няма да правя театър и да късам ритуално и демонстративно своята оставка. Тази роля отива на г-н Гешев. Аз ще се опитам да се придържам към морала и професионалната етика, доколкото това изобщо е възможно. Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме своите служебни задължения, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си мръсни гащи и ги развяваме пред медиите и обществото".

Според Сарафов точката на нетърпимост е стигнала дотам, че е необходим "дълбок катарзис, за да се отреже гнилото и прокуратурата най-сетне да заработи в полза на обществото".

"Не тая негативни чувства към г-н Гешев но оставям на вас да прецените днешното му състояние", коментира зам.-главният прокурор.

"Г-н Гешев смята, че притежава институцията прокуратура като своя лична собственост, но го уверявам, че нито той, нито който и да е друг не притежава нотариален акт за собственост на институцията Прокуратура на Република България. Тя е институцията на гражданите, не негова лична, а служителите ѝ не са негови слуги".

По думите на Сарафов с днешното си изявление Иван Гешев е направил явна заявка за влизане в политиката. Нарече "неуравновесен човек, който е присвоил прокуратурата като своя собственост"

Коментари

Новини Варна