IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:40 | 28 май 2023
Обновен: 03:59 | 2 май 2024

Антикорупционният фонд сезира прокуратурата срещу Борислав Сарафов

Разпространиха СНИМКИ на които той е заедно с бившия следовател Пепи Еврото и Любена Петрова

По материала работи: Слав Велев
Антикорупционният фонд сезира прокуратурата срещу Борислав Сарафов

Снимка: Антикорупционният фонд

Антикорупционният фонд (АКФ) сезира прокуратурата за прикрита проверка срещу директора на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов. Поводът са снимки, които АКФ е получил.

На снимките се вижда Сарафов, заедно с бившия следовател Петър Петров, известен с прякора Пепи Еврото, Любена Петрова, за която е известно, че е близка с Петров, и още двама души.

Снимките са от неизвестен подател и са от затворения вече столичен ресторант „Осемте джуджета“. Според АКФ те „потвърждават изнесените досега информации за схеми за неправомерно влияние и използване на прокуратурата в частни интереси, с участието на бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров и действащи магистрати“.

Имената на Петър Петров и Любена Петрова станаха популярни покрай разкритията на бизнесмена Илия Златанов пред АКФ за начина, по който Златанов е бил изнудван и принуден да прехвърли бизнеса си.

Златанов казва, че заради организираната от Петьо Петров, жена му Любена и представители на прокуратурата, МВР и „Делта гард“ схема, са загубили различни активи, сред които луксозни коли, злато и големи суми пари. Името на Петров се свързва с корупционни схеми за влияние в прокуратурата, чрез които някои разследвания могат да бъдат спирани, а други – ускорявани, като целта е да бъдат заграбвани печеливши бизнеси.

Снимките с Борислав Сарафов се появяват на фона на силно противопоставяне в ръководството на прокуратурата, стартирала процедура за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев и опитите за съставяне на редовен кабинет.

Коментари

Новини Варна